рф почала перекидання техніки на південь білорусі

Техінка перекидається поближе до кордону з Україною

РФ почала перекидання на південь Білорусі техніки, яку раніше привезли на полігони з мобілізованими росіянами.

За інформацією «Беларускі Гаюн», упродовж сьогоднішнього дня фіксується перевезення танків, вантажівок та особового складу ЗС РФ з білоруських полігонів у північній та центральній частинах країни, де вони дислокувалися, на Південь – ближче до кордону з Україною.

Сьогодні, 20 грудня, в районі 5-ї ранку із залізничної станції Полонка вирушив ешелон з військовою технікою ЗС РФ, яка дислокувалася на полігоні «Обуз-Лісновський» (Барановицький рн, Брестська обл).

Протягом дня ешелон пройшов: Березу, Жабинку, Дрогочин, Іваново та за нашими даними, прибув у Лунинець (Брестська обл, Білорусь).

На платформах: 23 танки Т-80, 8 бензовозів, 9 вантажівок (Урали та КамАЗи), 2 пасажирські та 7 вантажних вагонів. Крім цього, нам також відомо, що вчора, 19 грудня, на залізничній станції Заслонове (Вітебська обл, Білорусь) здійснювалося навантаження на платформи понад 20 танків і близько 16 Уралів ЗС РФ, які знаходилися на полігоні «Лепельський». Пізніше ешелон вирушив у напрямку Орші і пішов на Осиповичі.

Пунктом його призначення, попередньо, є Слуцьк (Мінська обл, Білорусь), що також значно ближче до кордону з Україною.

Відомо також і про перекидання третього ешелону з технікою ЗС РФ. Вранці 20 грудня через Шклов (Могилівська обл, Білорусь) пройшов ешелон з: 20 БМП-2, 3 бензовози, 7 Уралів, Мобільний Пункт Управління Зв'язковий (МПУС-К) на базі КамАЗ, 4 пасажирські вагони РЗ та 3 вантажні вагони. Він пройшов через: Оршу, Могильов та Жлобін. У результаті прибув до Калінковичі (Гомельська обл, Білорусь).

Можливо, він продовжить рух ще південніше.

На даний момент існують варіанти:

1. Або техніку ЗС РФ з полігонів у північній і центральній частині країни починають перевозити у прикордонні.

2. Або техніку везуть на чергові спільні навчання ЗС РБ та ЗС РФ десь поблизу кордону з Україною.

Кількість техніки, яку зараз перекидають у прикордоння, є невеликою і її точно недостатньо для жодних наступальних дій.

Нагадаємо, в ISW, після зустрічі путіна та лукашенка, оцінили ймовірність участі білорусі у війни.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт