РФ вербує найманців з Ефіопії приєднатися до війни проти України

За два тижні кількість охочих зросла до декількох сотень

ФОТО: найманці з Ефіопії стали в чергу до полольства Росії

У соціальних мережах молодих і літніх чоловіків з Ефіопії вербують, аби ті за 2000 доларів приєдналися до складу російського війська у війні проти України. За два тижні кількість охочих зросла до кількох сотень.

Про це повідомляє «Reuters».

Зазначається, що, 19 квітня, біля російського посольства в Ефіопії помітили кілька десятків чоловіків. Охоронці записували їхні імена та попросили підтвердити військову службу. Крім того, чоловік, який вийшов з посольства і звернувся до волонтерів російською через перекладача, сказав, що у Росії поки достатньо сил, але з ними зв’яжуться, коли вони будуть потрібні.

Водночас, того ж дня у російському посольстві заявили, що Росія нібито не вербує бойовиків, і що ефіопи, які з’явилися на вулиці, лише хотіли «висловити солідарність і підтримку Російській Федерації». Таку заяву підтримало і міністерство закордонних справ Ефіопії і спростувало «необґрунтовані» повідомлення про набір до російських збройних сил.

Однак, за словами самих чоловіків з черги, в соцмережах вже ходять чутки, що Росія обіцяє виплатити охочим воювати в Україні по 2000 доларів, а також надати роботу після закінчення контракту. Крім того, ефіопці отримають численні пільги, бо, мовляв, «в Ефіопії жити стає дедалі важче».

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також