РФ використовує депортованих дітей з України для пропаганди та фейків — РНБО

За даними РНБО, кремлівські медіа поширюють дезінформаційні матеріали про те, як «український режим, наслідуючи Третій рейх, відправляє воювати дітей»

ФОТО: РНБО

Центр протидії дезінформації при РНБО України попередив про те, що Росія для пропагандистських цілей взялася використовувати українських дітей, депортованих з тимчасово загарбаних територій.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації у «Telegram»-каналі.

За даними РНБО, кремлівські медіа поширюють дезінформаційні матеріали про те, як «український режим, наслідуючи Третій рейх, відправляє воювати дітей».

«Як підтвердження цього фейку, путінська пропаганда використовує начебто інтерв’ю з українськими дітьми. У матеріалах наводяться беззмістовні цитати, на додачу до яких псевдожурналісти дезінформують, що саме «ці діти від початку спецоперації працювали шпигунами в Україні»», — йдеться у повідомленні відомства.

Використання Росією дітей в інформаційній війні є грубим порушенням норм Міжнародного права.

Важливо!

Якщо ви стали свідком будь-якого порушення прав дитини, телефонуйте на гарячу лінію захисту прав дітей: 0 800 500 225 або на гарячу лінію Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини: 0 800 50 17 20.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також