рф зібрала 50-тисячне угруповання для штурму Харкова – ISW

Можливе вторгнення

Росія нарощує на північних кордонах України угруповання для можливого вторгнення та атаки на друге за величиною місто країни — Харків.

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW) у свіжому зведенні.

 

Український військовий оглядач Костянтин Машовець 5 травня заявив, що в Бєлгородській, Курській і Брянській областях у складі Північного угруповання військ російські військові стягнули близько 50 тис. осіб , зазначають аналітики. З них 31 тис. знаходиться у Білгородській області, понад 10 тис. – у Курській та понад 8 тис. – у Брянській. Повідомляється, що російські військові передислокували батальйон 76-ї повітряно-десантної дивізії (ВДВ) для можливої ​​майбутньої наступальної операції Росії проти північно-східної України та міста Харкова. Проте в основному Північне угруповання формується із частин Ленінградського військового округу, зазначають у ISW.

За даними Машовця, російські частини заради маскування вивантажуються на станціях у Курській області, а потім вирушають власним ходом до пунктів дислокації в Бєлгородській області, ближче до Харкова.

Машовець зазначив, що підрозділи 30-го мотострілецького полку спочатку передислокувалися на Курський вокзал, а потім перекинулися далі в Бєлгородську область, щоб, можливо, направитися в райони дислокації поблизу Харківської області. Машовець також зазначив, що російські війська останнім часом посилили авіаційні, безпілотні та ракетні удари по північно-східних українських прикордонних регіонах, таких як Чернігівська, Сумська та Харківська області, – сказано у звіті.

При цьому військові аналітики вважають, що російська армія не має достатньо сил, щоб захопити Харків.

Читайте також: У Києві вчитель фізкультури погрожував учневі-переселенцю

Але російські наступальні операції проти Харкова чи Сум відтягнуть і зв’яжуть українські частини з інших, важливіших ділянок фронту, – наголосили аналітики.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також