Рівень загрози для Одеси високий, рф планує відкрити другий фронт — військовий експерт

Він уточнив, що йдеться про висадку ворожого десанту в Бессарабії

ФОТО: ілюстративне

На даний час рівень загрози для Одеси зі сторони Російської Федерації залишається досить високим, оскільки Росія планує відкрити другий фронт.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов в інтерв’ю «НВ».

«Одеса сьогодні їх хвилює найбільше, напевно. Навіть більше, ніж західні області України, де вони намагалися зруйнувати інфраструктуру. Тому що вони не залишають спроб відкрити другий фронт. Для цього потрібно висадити десант і посилити групу військ, яка знаходиться в Придністров’ї. Тому й обстріли Одеси тривають і можуть бути посилені найближчим часом», — заявив Жданов.

Експерт уточнив, що йдеться про висадку ворожого десанту в Бессарабії.

«Я маю на увазі висадку десанту не в Одесу — там дійсно величезна проблема висадити десант і, скоріш за все, це не вдасться. Але існує ще Бессарабія, яку вони намагаються відрізати від материкової України, зруйнувавши шляхи сполучення, а саме міст через Лиман», — зазначив Жданов.

Експерт також зазначив, що окупантам дуже потрібен острів Зміїний.

«Чому така запекла битва йде за острів Зміїний? Вони хочуть використовувати його як плацдарм для забезпечення дій Чорноморської ескадри з висадки десанту. Якщо на Зміїному розташувати засоби ППО, то вони зможуть прикрити ескадру з повітря, підійти до Бессарабії та спробувати висадити десант».

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також