Рівненщина посилює готовність до можливої атаки з боку білорусі: розгорнуто потужний польовий госпіталь (ФОТО)

Локація не повідомляється з міркувань безпеки

Фото: Телеграм / Рівненська ОВА

На Рівненщині розгорнули польовий госпіталь. За потреби він зможе надати допомогу 400 пацієнтам, повідомив керівник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Тут є 20 пневмотораксних надувних модулів та 120 ліжко-місць для госпіталізації.

Місця розташування шпиталю не розголошують з міркувань безпеки.

«Розгорнули на Рівненщині мобільний госпіталь, який за потреби може прийняти близько 400 осіб. Сьогодні разом з головними лікарями медзакладів області проінспектували його потужності. Обмінялись думками і пропозиціями.

Госпіталь належить Державній службі надзвичайних ситуацій України. Його уже розгортали в місцях поширення коронавірусної інфекції. Сьогодні інші виклики та рішення. Тому важливо показати лікарям можливості взаємодії ДСНС та медичної служби в області. Фактично сьогодні — це підсилення медичної системи.

Крім того, головні медики прослухали лекцію щодо алгоритму дій при радіаційній і хімічній небезпеці. Також ДСНС розробить короткі інструкції для порятунку жителів Рівненщини при виникненні надзвичайних подій чи військових загроз», — зазначив Коваль.

Як пише  Радіо «Трек», щодо самих загроз з боку білорусі, то в речник обласної військової адміністрації Олександр Поліщук зазначив, що влада готується до найгірших сценаріїв, оскільки північні сусіди у нас — не добросовісні. Це не означає, що такі сценарії (наступ з боку білорусі — ред.) відбудуться, але ми повинні бути готовими до цього.

Тому зокрема за дорученням начальника ОВА Віталія Коваля, спільно з ДСНС, розгорнули мобільний госпіталь.

Шпиталь може вмістити чимало людей, його можна буде розгорнути у тому місці, де це буде потрібно і безпечно.

Як повідомлялося, під загрозою будуть Луцьк та Рівне, а не Київ.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також