Різдвяне богослужіння за Новоюліанським календарем — Священничий Синод ПЦУ

Таке рішення було прийнято через обставини війни та загострення у публічному просторі календарних суперечок

Фото: ПЦУ

Сьогодні, 18 жовтня, у Синодальній залі Митрополичого дому — Резиденції Предстоятеля Православної Церкви при Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі, відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви (Православної Церкви України).

Про це йдеться у повідомленні Православної церкви України у «Facebook».

"Було ухвалене Рішення № 19 «Про можливість звершення богослужіння на честь Різдва Христового за Новоюліанським календарем 25 грудня 2022 р.». Беручи до уваги численні запити та враховуючи дискусію, яка впродовж багатьох років точиться в Церкві та в суспільстві; передбачаючи, зокрема через обставини війни, загострення у публічному просторі календарних суперечок; з метою вивчення реальної церковної потреби в здійсненні у близькому часі календарних змін, Священний Синод Української Православної Церкви (Православної Церкви України), вирішив:

Там, де для цього існують пастирські обставини та засвідчується бажання вірних, як виключення дозволити за рішенням настоятеля та громади 25 грудня 2022 р. звершити богослужіння за чином свята Різдва Христового з подальшим поданням через єпархіальні управління до Київської Митрополії письмової інформації про число учасників такого богослужіння. У разі звершення такого богослужіння його учасники в цей день звільняються від обмежень посту", — йдеться у повідомленні.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів