Різниця кардинальна: військовий порівняв війну 2014 року із повномасштабним вторгненням

Порівняння ветерана АТО

Фото ілюстративне

Ветеран АТО, колишній командир роти в батальйоні «Айдар» (2014) Євген Дикий, а нині військовий аналітик розповів, що війна 2014 року та повномасштабна категорично відрізняються.  Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua

Ветеран АТО зауважив, що бойові дії і сама війна тоді та зараз дуже різко відрізняється. 

«Це була маневрова війна. Тоді були окуповані населені пункти і ті, які ми звільняли. А між ними була одна величезна »сіра зона«, без цих тисячі кілометрових ліній із окопами. Так, 2014 року були окремі позиції, які потрібно було тримати. Але вони були окремі. Фронту, як такого не було. Він склався восени 2014, коли цей конфлікт почали заморожувати. Наступні 7 років була війна малої інтенсивності», - казав він. 

Військовий Євген Дикий зазначив, що війна 2015-2020 року зараз нагадує те, що відбувається зараз на північних кордонах України. 

Читайте також: чи буде третя світова?«Україна має рік на підготовку» - екскомандир «Айдару» про загрозу для України та світу

«Це не було курортом для бійців, але від 2015 до 2020 року – це був конфлікт малої інтенсивності. У нас те саме зараз відбувається на північному кордоні. Тоді війна була хаотична, мало організована. Наші добробати були взагалі партизанами. По факту регулярні частини почали воювати влітку 2014 року. А армія по-суті сформувалась восени 2014 року», - зауважив він. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена