росія вдарила по цивільному судну під прапором Палау

Є загиблий українець

Росіяни атакували Одесу балістичною ракетою, яка влучила по цивільному судну OPTIMA під прапором Палау. Про це повідомляють очільник Одеської ОВА Олег Кіпер і віцепрем'єр-міністр з відновлення, міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба.

Ціллю російського ворога стала портова інфраструктура Одеси. Балістичною ракетою ворог влучив у цивільне судно під прапором Палау.

Унаслідок атаки загинув 60-річний українець, працівник приватної компанії, що обробляє вантажі. Ще пʼятеро іноземних громадян постраждали, четверо з них у стані середнього ступеня важкості, один - легкого.

За два дні росіяни пошкодили два судна, що мали вивозити вантажі з України.

"Це цілеспрямована практика залякування та перешкоджання роботі Українського морського коридору. Таким чином агресор намагається знов зруйнувати судноплавство у Чорному морі та підірвати українські зусилля з гарантування продовольчої безпеки. Наслідком цього може бути тільки зростання нестабільності в чутливих регіонах світу, які залежать від імпорту продовольства, й неспокою в міжнародних відносинах", - повідомив міністр.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі