росія веде запеклі бої за два міста, які є ключем до її цілей на Донбасі

Обидві сторони хочуть досягти успіхів до листопада

Росія посилює тиск на розтягнуту лінію фронту України на сході, ведучи запеклі бої за два міста, які можуть наблизити окупаційну армію до досягнення її головної військової мети. Про це пише The Wall Street Journal.

Росіяни обстрілюють український логістичний центр Покровськ і намагаються захопити важливі висоти в Часовому Яру. Ці два населених пункти дали б Росії можливість спробувати захопити решту східної Донецької області.

Окупаційні війська неухильно просуваються до Покровська, вони перебувають лише в кількох кілометрах від міста, за яке Україна продовжує люто боротися, хоча противник переважає в озброєнні та чисельно.

Також, росіяни відновили атаки на Торецьк, Курахове та Вугледар. Обидві сторони борються за те, щоб досягти успіхів до листопада, коли холод і перший сніг ускладнять просування, а у США пройдуть президентські вибори.

Цього літа найнебезпечнішим наступом Росії стало місто Покровськ - важливий логістичний центр для українських сил на сході. Українські війська в цьому районі стверджують, що їхню оборону підриває недостатня кількість артилерійських снарядів і відсутність добре навчених військ. ЗСУ змушують російську армію платити високу ціну за успіхи, які часто досягаються відправкою груп піхоти з низькими шансами на виживання.

Покровськ зараз є точкою опори для дій Сил оборони на сході. Він є дорожнім та залізничним вузлом, через який проходить основний маршрут постачання українських сил у Донецькій області.

Втрата міста призведе до того, що Костянтинівка та Часів Яр матимуть один основний шлях постачання з північного сходу та російські війська наблизяться до західного краю Донеччини.

Часів Яр розташоване на високій точці, що, у разі захоплення, дасть значну перевагу росіянам у зусиллях захопити Краматорськ і Слов'янськ.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також