Росія завдала жахливого ракетного удару по Харкову: сталися масштабні руйнації, під завалами є люди (ФОТО)

Під удар потрапили ТРЦ, "Нову пошта", "Палац спорту"

Російські окупанти сьогодні, 1 вересня, вчергове завдали масованого ракетного удару по Харкову, внаслідок чого сталися масштабні руйнації та пожежі, є постраждалі. Про це інформує ДСНС України. 

"Ударів завдано по 3 локаціям: Харківський палац спорту, торговельний центр у Салтівському районі, близько Гідропарка у Київському районі", - розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Попередньо - постраждало 33 людини, з них 2 дітей. З-під завалів врятовано 2 людей

"Під удар потрапили об'єкти цивільної інфраструктури, житлова забудова, поштове відділення, магазини, спортивний комплекс, торгівельний центр, автомобілі.", - сказано у повідомленні надзвичайників.

Станом на 16:00 триває ліквідація наслідків. Рятувальники, гасять пожежі та розбирають завали. Під завалами є люди.

Водночас керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков повідомив, що за попередньою інформацією, окупанти вдарили по Харкову ракетами типу "Іскандер-М".

"Слідчими та прокурорами під час огляду місця події були виявлені та вилучені уламки від ракети, яка сьогодні влучила в декількох метрах від входу в гіпермаркет "Target" у Салтівському районі. Саме ці уламки ви можете побачити у моїх руках. Це металеві уламки характерного зеленого кольору, саме такий колір характерний для ракет типу "Іскандер-М"", - зазначив прокурор.

Також Фільчаков показав теплоізоляційну обмотку від двигуна цієї ракети.

"Крім того, за даними контролю систем ППО була зафіксована швидкість цих балістичних ракет в повітрі - вона склала близько 6 тисяч кілометрів за годину", - зауважив очільник Харківської облпрокуратури. 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також