росіяни розстріляли трьох українських полонених

Вічна памʼять!

Російські військові розстріляли українських полонених у селищі Нью-Йорк на Донеччині. Про це повідомив канал 12-ї бригади спеціального призначення "Азов" НГУ.

"Росіяни впритул розстріляли трьох беззбройних українських військових одного з суміжних підрозділів", - йдеться у повідомленні.

Пізніше бійці 12-ї бригади спеціального призначення "Азов" спільно з 49-м окремим штурмовим батальйоном взяли в полон одного з росіян, причетних до скоєння цього злочину. Ним виявився Делягін Вячеслав Геннадійович, 1976 року народження, що служив у батальйоні "Штурм".

Під час допиту російський військовий зізнався, що його командування дало наказ не брати полонених та розстріляти українських військових.

"Я взагалі не розумію їхніх наказів, їхніх дій. Я не розумію. Захопили трьох - "ліквідувати", - зазначив він.

У своїх показаннях він стверджує, що був безпосереднім учасником розстрілу українських полонених. Чоловік детально описав, як його підрозділ розстріляв групу українських полонених після отримання відповідного наказу від командира.

"Старший офіцер зв’язався з командуванням, і ті відповіли по рації: "Немає часу займатися полоненими. Не бери їх". Віддали наказ розстріляти, який група виконала", - додав він.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що звернеться до Міжнародного Комітету Червоного Хреста та ООН.

"Такі речі – це неприпустимо і є порушенням прав людини! Водночас поведінка російських військових толерується від їхнього вищого керівництва. Саме тому необхідна фіксація і перевірка кожного злочину і належне покарання!", - написав Лубінець.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі