Росіяни використовують ЗАЕС, як склад БК всупереч візиту МАГАТЕ

Візит МАГАТЕ був цього тижня

Росія використовує територію Запорізької АЕС для розміщення військових, а також складування боєприпасів та вибухових речовин. Це відбувається попри візит МАГАТЕ, який був цього тижня.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Згідно з даними, які були передані інформаційному ресурсу від українського підпілля та небайдужих громадян, на території ЗАЕС розміщені підрозділи росгвардії загальною чисельністю до 1300 осіб.

Зокрема, були ідентифіковані підрозділи ОМОН «Ахмат-1» (Грозний, ТОТ Чеченської Республіки Ічкерія) та СОБР «Агат» (Пенза, РФ). Задля маскування частина окупантів, що заступає на чергування використовує форму воєнізованої охорони ЗАЕС, а не росгвардії.

Крім того, технічні та підвальні приміщення станції ворог використовує для зберігання стрілецьких та артилерійських боєприпасів. Вони призначені як для забезпечення контингенту розміщеного на ЗАЕС, так і сил на суміжних позиціях.

Росіяни заклали понад 20 мінних полів. Вони огинають станцію і місто та мають загальну протяжність близько 6,5 км. Ворог досі боїться сценарій можливого десантування Сил оборони України з Дніпра.

Інформаційний ресурс зазначив, що попри візит місії МАГАТЕ на цьому тижні, росіяни ретельно та завчасно спланували їх маршрут.

«Зважаючи на проявлену люб’язність та обійми генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі з російським керівництвом окупованої АЕС, уже й не дивно, що його команда в черговий раз не помітила значного скупчення російських військ та озброєння на території атомної електростанції», - пише ЦНС.

Читайте також: На Миколаївщині чоловіка побили, пограбували та мало не спалили живцем

Також ресурс додав, що російські окупанти вже не вперше не надали МАГАТЕ доступу до західної частини двох турбінних залів. Однак представництво організації лише занотували цей факт і не винесло жодного рішення щодо представництва «Росатому», який управляє Запорізькою АЕС.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі