росіяни змінили тактику обстрілів України

Заява речника УДУ

Росіяни завдали масованого ракетного удару по Києву та передмістю проти ночі 2 вересня. Про це розповів речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук 24 Каналу.

"Попри зміну командувача, витримали бій під столицею. Сили ППО знищили понад десяток крилатих ракет, приблизно десять – балістичних та один ударний безпілотник, - написав він.

Братчук уточнив, що Росія не збирається зупинятися, вчиняючи відвертий терор.

"Єдине, росіяни змінили тактику. Вони застосовують комбіновані удари з використанням великої кількості "Шахедів" та ракет різної номенклатури – аеродинамічних, балістичних та інших. У такий спосіб ворог намагається виснажити нашу систему протиповітряної оборони", – пояснив речник Української добровольчої армії "Південь".

Сьогоднішня атака показала, що як і раніше російські ракети змінюють траєкторію польоту – спочатку вони летіли по одному напрямку, а потім повернули на Київ.

Читайте також: НАТО скептично ставиться до ідеї про спільне збиття дронів над Україною

"Ворог готувався до цих масованих ударів. Це свідчить про те, що противник має відповідний запас ракет та безпілотників. Росіяни, зокрема, збільшили виробництво ракет Х-101, щодо цього є дані української розвідки. Проте 90% комплектування для цих ракет, зокрема, електроніка, постачаються в Росію через Китай, а він бере їх у західних країнах", - повідомив Братчук.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також