росія била по Україні ракетами, які вироблені у першому кварталі 2024 року

Атаки три доби поспіль

Уламки російських ракет, які використовувались під час останніх обстрілів, свідчать, що ті були вироблені у першому кварталі 2024 року. Про це повідомив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі "Еспресо".

«Три доби поспіль ми бачили ракетні атаки РФ щоночі. Ворог використовував різне ракетне озброєння, за три дні застосував 150 ракет різних типів, з них 98 Х-101 і близько 20 балістичних ракет »кинджал« та »іскандер«. Ці ракети спрямовувалися противником по об'єктах нашої енергетичної інфраструктури. Зараз можемо зробити висновок, що ворог дійсно поставив на мету зруйнувати енергетичні можливості України, це ми бачимо на прикладі й Харкова, і Одеси», - сказав експерт.

Тому, найближчим часом РФ не буде завдавати ракетних ударів, оскільки їй знадобиться час для накопичування снарядів.

Читайте також: раніше Дуда уточнив, коли росія зможе напасти на НАТО

«Противник майже місяць накопичував. Якщо зважити на кількість виробництва ракет Х-101, то це близько 100 ракет на місяць. А дані по уламках ворожих ракет знову підтверджують, що вони були вироблені у першому кварталі 2024 року. Тобто йдеться про використання противником ракет, які були нещодавно виготовлені. У будь-якому разі з одного боку розуміємо, що атаки можуть бути поновлені, але за нашими оцінками – після певної перерви», - додав Згурець.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також