Росія буде названа найзначнішою та найбільш прямою загрозою безпеці НАТО — Столтенберг (відео)

Генеральний секретар НАТО очікує на оновлену концепцію Альянсу

Фото: інформативне

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що очікує на оновлену концепцію Альянсу, де росія буде названа найзначнішою та найбільш прямою загрозою нашій безпеці.

Про це йшлося у розмові з «POLITICO» опублікованій у «Twitter».

«Я очікую, що у стратегічній концепції 2022 року росія буде названа найзначнішою та найбільш прямою загрозою нашій безпеці», — сказав він.

https://twitter.com/i/broadcasts/1MYGNnVNeApGw

За словами генсека, до оновленої концепції також включать інші загрози, практично не згадані в нинішній, зокрема зміни клімату, кіберзагрози, гібридні та космічні загрози.

«Також у концепції буде згадано Китай і виклики, які він кидає інтересам, безпеці та цінностям НАТО», — додав Столтенберг.

Столтенберг анонсував звернення президента Володимира Зеленського до учасників саміту та заявив, що вони схвалять новий комплексний пакет допомоги Києву.

Пакет включатиме як короткострокову, так і довгострокову допомогу, зокрема перехід України на сучасну зброю НАТО.

На думку генсекретаря НАТО, Альянс має допомагати Україні стільки, скільки буде потрібно, оскільки це його моральний і політичний обов’язок.

Він також сказав, що, якщо російський диктатор володимир путін досягне своєї мети, ця ціна буде набагато вищою за ціну підтримки України зараз.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також