Росія має нові цілі та планує «великий наступ» - Financial Times

Влітку

ФОТО: ілюстративне

Російська окупаційна армія може планувати великомасштабний наступ в Україні вже цього літа. Видання Financial Times з посиланням на українських силовиків повідомляє, що метою москви може бути повне захоплення Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. 

У FT наголошують, що кремль не відкидає і ще одну спробу захоплення Харкова чи навіть Києва. Адже, за оцінками американської розвідки, кінцева мета диктатора рф володимира путіна залишається незмінною - захоплення країни та підпорядкування народу.

Це пояснює, чому росія продовжує свої наступальні операції на сході України на кількох напрямках. Зокрема, навколо Авдіївки та в напрямку Лиману на Донеччині, а також біля Куп’янська Харківської області. 

Автори статті пишуть, що протягом останніх місяців росія отримала підтримку завдяки постачанню артилерійських снарядів і ракет із Північної Кореї, а також збільшення виробництва зброї та боєприпасів. Зазначається, що це поставило окупантів у кращу позицію, ніж вони були після послаблення в битві за Бахмут 2023-го. 

Читайте також: голова військового комітету НАТО оцінив перспективи великого прориву у війні цього року

У матеріалі також йдеться про те, що Україна після невдалого літнього контрнаступу змінює тактику і переходить до «активної оборони». За словами неназваного західного чиновника, ця стратегія передбачає не тільки утримання оборонних ліній, але пошук слабких місць у супротивника в поєднанні з дальніми повітряними ударами. Саме це й дозволить ЗСУ наростити свою силу цього року і підготуватися до 2025-го, коли контрнаступ матиме більше шансів.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк