Росія хоче анексувати окуповані території восени — ISW

РФ розгортає плани анексії 2014 року

Росія планує анексувати окуповану територію України вже восени 2022 року. Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі оголосив, що Кремль починає розгортати версію свого «плану анексії» 2014 року в Україні та «вивчає детальні плани» анексії Херсонської, Запорізької та всіх населених пунктів Донецької та Луганської областей.

Кірбі підтвердив давню оцінку ISW про те, що Кремль встановив нелегітимних довірених осіб, примусово використовував рубль, замінив українські телекомунікації та інфраструктуру мовлення російськими альтернативами та змусив українців звертатися за російськими паспортами для виконання основних завдань на окупованих територіях.

Як писав ISW 13 травня, терміни анексії путіна, ймовірно, залежать від того, наскільки він розуміє погіршений стан російської армії в Україні.

Він може мати намір захопити решту Донецької області перед анексією всіх окупованих територій, що, швидше за все, змусить його відкласти анексію. Російські деградовані сили навряд чи окупують всю Донецьку область до єдиного дня голосування в росії 11 вересня на місцевих і губернаторських виборах по всій країні, найбільш вірогідної дати для проведення референдумів про анексію.

Кремль також міг би відкласти ці російські регіональні та місцеві вибори, щоб обмежити прояви внутрішнього невдоволення російським вторгненням в Україну.

Співробітники ФСБ і РНБО лобіюють перенесення виборів на вересень 2022 року.

Також, путін може вдатися до ядерного шантажу, що стримати наступ України. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також