«Росія має вивчити, де проходять її кордони»: очільниця Грузії вимагаює від Росії повного виходу з окупованих територій

Не вимагаючи від Росії повного виходу з окупованих територій у межах умов капітуляції, західний світ зробить велику помилку

Фото: ілюстративне

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі заявила що росія повинна припинити майже 15-річну окупацію території її країни в межах можливої мирної угоди про припинення війни Росії проти України.

Про це грузинська лідерка розповіла в інтерв’ю Bloomberg. 

"Росія має вивчити, де проходять її кордони", – наголосила Зурабішвілі.

"Грузинські питання повинні бути на столі, тому що ніхто не повинен думати, що цю війну можна вирішити без відступу Росії з усіх окупованих територій у регіоні", – заявила президентка Грузії.

Видання зауважує, що заклик Зурабішвілі до відновлення регіонального ладу залежить від вирішальної поразки у війні проти України президента РФ Володимира Путіна. На думку президентки Грузії, цей момент швидко наближається. 

"Росія вже практично програла битви, якщо не повністю війну", – сказала Зурабішвілі.

«Не вимагаючи від Росії повного виходу (з окупованих територій – ред.) в межах умов капітуляції, західний світ зробить ще одну велику помилку – таку ж велику, як 2008 і 2014 років», – зазначила президентка Грузії, маючи на увазі війну РФ проти її країни 2008 року та анексію Москвою українського Криму 2014 року.

Нагадаємо, що в 90-их роках Росія розмістила свої війська в Абхазії та Південній Осетії, окупувавши приблизно п’яту частину території Грузії.

Зауважимо, у грудні прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що його держава не надаватиме військову допомогу Україні, але допоможе гуманітарно.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Сова