Росія може збільшити ракетні удари з моря

Спускають на воду новий корабель

ФОТО: ілюстративне

Пропагандистські «ЗМІ» заявляють, що у листопаді 2023 року корабле-будівне підприємство «Севмаш» планує провести фізичний пуск двох реакторних силових установках на атомному крейсері «Адмирал Нахимов» проекту 11442М, котрий досі проходить ремонт на цій корабельні. Про це пише видання Defense Express.

В російській федерації запевняють, що факт фізичного пуску реакторів на крейсері означатиме початок повномасштабних випробувань, які дозволять, зокрема, «зробити висновок щодо функціональності всієї ядерної енергетичної установки».

Одже, під час цих випробувань росіяни перевірять, чи взагалі на цьому кораблі можна запустити реактор та вивести його у море. Після чого буде можливим планувати ймовірний ввід у стрій «Адмирала Нахимова» як флагмана Північного флоту замість крейсера «Петр Великий», який має йти на металобрухт. 

Як зазначає видання, станом на серпень 2023 року ті ж пропагандистські видання  фіксували, що на перманентний ремонт атомного крейсера «Адмирал Нахимов», що триває ще з 1997 року, вже витрачено понад 200 млрд рублів - це приблизно 5 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що ЗСУ вдарили по двох російських патрульних кораблях.

«Для порівняння - для США дешевше обійшлась навіть побудова революційного есмінця USS Zumwalt, котрий коштував »усього« 4,4 мільярда доларів, а новий есмінець класу Arleigh Burke може коштувати взагалі у 2-3 рази дешевше, ніж росіяни вже витратили на ремонт та модернізацію »Адмирала Нахимова", - зазначається в повідомленні.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк