Росія може інсценувати напад України на одну свою область

Щоб повернути громадську підтримку війни

Кремль створює інформаційні умови для атаки під фальшивим прапором у Бєлгородській області. Про це пише Інститут вивчення війни.

Він намагається повернути громадську підтримку війни в Україні.

Кремлівські пропагандисти почали висувати гіпотезу про те, що українські війська прагнуть вторгнутися в Бєлгородську область, а інші російські джерела зазначали, що російським військам необхідно відновити контроль над Куп’янськом, Харківської області, щоб мінімізувати загрозу українського нападу.

Ці заяви давно циркулюють у російській спільноті, яка критикувала військове командування за залишення буферних позицій у Вовчанську на північному сході Харківської області після виведення росії з регіону у вересні.

Російські воєнні активісти також активізували заклики до повернення росії звільнених територій у Харківській області 22 листопада, заявивши, що такі превентивні заходи зупинять українців від проведення штурмових операцій на Куп’янському та Вовчанському напрямках.

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков також оприлюднив кадри, на яких демонструється будівництво укріплень засічної лінії на українсько-бєлгородському кордоні.

Нагадаємо, «кухар» путіна готуватиме до оборони дві російські області.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт