росія може погнати вперед контрактників: скількох призвуть

400 тисяч солдат

З 1 квітня в Росії розпочнеться новий набір контрактників до армії, для цього міністерство оборони розіслало в регіони рознарядки із зазначенням кількості людей, з якими мають бути підписані відповідні документи. Про це пише Радіо Свобода.

За планами Міноборони РФ необхідно поповнити війська - 400 тисяч.

Основна частина роботи ляже на співробітників військових комісаріатів, а зрештою відповідатимуть за виконання плану губернатори. У Челябінській та Свердловській областях на професійну службу мають надійти по 10 тисяч осіб, у Пермському краї – 9 тисяч.

У вівторок жителям Воронезької області знову почали вручати повістки у військкомати - як це було у вересні минулого року після оголошеної Володимиром Путіним так званої «часткової мобілізації». Влада регіону стверджує, що це робиться «виключно для актуалізації даних військового обліку».

Військкомати намагаються компенсувати втрати російської армії у дефіцитних військових спеціальностях, зараз це водії бронемашин та артилеристи.

Читайте також: російський винищувач зіткнувся з американським безпілотником над Чорним морем.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков відкинув, як і раніше, плани щодо проведення другої хвилі мобілізації. «У Кремлі немає таких обговорень», - заявив Пєсков.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт