Росія може повторно напасти на Україну з білорусі — військовий експерт

Про це заявив військовий експерт Олександр Мусієнко

Військові експерти не виключають повторного нападу РФ на Україну з білорусі. Про це в ефірі «ТСН» заявив військовий експерт Олександр Мусієнко.

"Якщо на сьогодні ми оцінюємо здатність білоруських військ до повномасштабного вторгнення з півночі до України, вона залишається низькою. Разом з тим, ми прекрасно бачимо і розуміємо, що росія на навчаннях, і не тільки на навчаннях, 24 лютого це продемонструвала.

Вони відпрацьовували перекидання військ на білоруський напрямок у прискореному режимі. Цей алгоритм у них відпрацьований, і тому, за великим рахунком, 2 тижні їм може бути достатньо за умови, що ці війська можуть бути зібрані", — сказав експерт.

Зараз зібрання сил не спостерігається, але ця загроза може зберігатися  і потрібно бути пильними і готовими до будь-якого розвитку подій.

«Росія може піти в атаку через білорусь. Але точно не сьогодні, і не найближчим часом. Там не видно створення ударних груп. Українські рубежі укріплені. Я погоджуюся, що небезпека зберігається, але на сьогодні вона є невисокою», — сказав Мусієнко.

Нагадаємо, росія розгортає ППО у білорусі.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт