Росія може застосувати ядерну зброю — Зеленський

Президент України: «Для них життя народу — ніщо»

Президент України Володимир Зеленський заявив «CNN» у п’ятницю, що «всі країни світу» повинні бути готові до того, що президент Росії Володимир Путін може застосувати тактичну ядерну зброю у своїй війні проти України.

В інтерв’ю Зеленського запитали про те, чи турбують його останні коментарі директора ЦРУ, який заявив у четвер, що Росія може застосувати тактичну ядерну зброю під час свого вторгнення.

«Не тільки я — увесь світ, усі країни повинні хвилюватися, тому що це може бути неточна інформація, але це може бути і правдою… Вони можуть це зробити, для них життя народу — ніщо», — сказав Зеленський.

«Треба думати, не боятися, а бути готовими. Але це питання не до України, не лише до України, а й до всього світу, я вважаю», — додав президент.

Минулого місяця представник Кремля заявив, що Росія вдасться до ядерної зброї, лише якщо зіткнеться з екзистенційною загрозою.

Зеленського також запитали про затоплення цінного російського військового корабля «Москва».

«Ми знаємо, що його більше немає. Для нас це сильна зброя проти нашої країни, тому її затоплення для нас не є трагедією. Чим менше зброї має Російська Федерація, яка напала на нашу країну, тим краще для нас», — сказав президент.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також