росія може застосувати ядерну зброю з білорусі

І винуватити лукашенка

Після розміщення у Білорусі близько 8 тисяч «вагнерівців» там може бути сформоване угруповання для вторгнення до України. Бойовики Пригожина можуть доєднатися до російських та білоруських військових. Про це заявив заступник командира білоруського полку Кастуся Калиновського Вадим Кабанчук.

Найгірший сценарій для України був у лютому 2022 року, коли йшли колони на Гостомель і Київ, але доброволець не виключає, що такий сценарій може повторитися, якщо буде створено угруповання для вторгнення.

«Коли »вагнерівці« будуть сконцентровані там у тій кількості, яку називають, – близько 8 тисяч осіб, до них будь-якої миті можуть додати кілька десятків тисяч військових російської армії, 10 тисяч осіб з білоруської армії – і ось вам угруповання для вторгнення в Україну. І це є перманентною загрозою», – сказав Кабанчук.

Він здивований, що в Україні чомусь мало обговорюється потенційна загроза застосування ядерної зброї, яку Росія планує розмістити в Білорусі.

«У разі найжахливішого сценарію, коли буде дано наказ на застосування ядерної зброї, це буде списано на Лукашенка і ПВК »Вагнер« Пригожина. Для мене це абсолютно очевидно, але чомусь у вашому медійному полі на це майже не звертають уваги», – вважає заступник командира полку Кастуся Калиновського.

Читайте також: Україна може дізнатися про підрив ЗАЕС через кілька годин після катастрофи

Він нагадув, що Путін діє під прикриттям і любить проводити операції під чужим прапором.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт