Росія може завдати ударів по газотранспортній системі України — Зеленський

Щоб перекрити газ до Європи

Фото: golos

Президент України Володимир Зеленський заявив, що РФ може завдати ударів по своїй газотранспортній інфраструктурі для того, щоб звинуватити в цьому Україну і після цього вдарити по українській ГТС, перекривши по ній постачання газу до країн Європи, інформує «Судово-юридична газета».

«Вони підірвали «Північний потік–1». Далі вони підірвуть у себе щось. Їм абсолютно байдуже. Це їхній стиль. Вони підірвуть у себе щось, звинуватить нас — для того, щоб ударити по нашій газотранспортній системі. У такому разі вони скажуть: ми реагували, просто реагували. Після цього він (путін, — ред.) скаже Європі: дивіться, немає можливості, нам треба терміново запустити «Північний потік–2», який ви не запускаєте. Він скаже: ви німці повинні надати цю можливість. Тому що ви повинні лобіювати, щоб знялися санкції, тому що Європа залишиться без газу через Україну. Отакий буде крок», — заявив Володимир Зеленський.

За словами Зеленського, у зв’язку з цим Європа має заявити, що якщо РФ завдаватиме ударів по енергосистемі Європи, то санкції не знімуть, і «Північний потік–2» не запустять.

Як повідомлялося, у великих мережах АЗС знову подорожчав автогаз.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий