Росія може здійснити атаки в космосі

Щоб вивести з ладу системи зв’язку

Володимир путін може здійснити атаку на Великобританію з космосу, вивівши з ладу її системи зв’язку та ізолюючи її від світу, як повідомляється. Про це пише «Mirror».

Глава британських збройних сил адмірал Тоні Радакін заявив, що російський президент має можливості для атаки, спрямованої на GPS і супутники зв’язку, які можуть спричинити хаос для Заходу.

Російський лідер постійно погрожував західним державам з початку конфлікту в Україні в лютому та вказав, що готовий використати ядерну зброю для захисту російського суверенітету.

І ситуація загострилася через офіційну анексію росією чотирьох українських регіонів, що означає, що він може стверджувати, що напад на цю землю є нападом на росію, навіть незважаючи на те, що анексію не прийняло багато представників міжнародної спільноти.

Він привернув увагу до повного спектру варіантів, які путін міг би використати проти Заходу, від диверсійних підводних підводних підводних апаратів і ядерних ракет до інформаційної війни.

«У нього є можливості в космосі. Ми бачили приклад цього в кінці минулого року, коли росія підірвала об’єкт у космосі, який утворив величезне сміття», — сказав Радакін.

Торік Москва випробувала ракету наземного базування, яка підірвала супутник на висоті 300 миль над землею.

Атака на системи GPS може порушити роботу супутникових навігаційних систем, що потенційно може спричинити горе як цивільним особам, так і силам безпеки.

У путіна може виникнути спокуса атакувати сателіти, тому що це уникає прямого нападу на територію іншої країни, і йому можуть не протидіяти такі міжнародні зусилля, як його вторгнення в Україну.

Він упевнений, що Великобританія «подолає тиск», який росія намагається чинити на Захід.

Нагадаємо, Україна ввела санкції проти тисяч суб’єктів РФ.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт