Окупанти можуть знову намагатися захопити Київ

Військові вживають усіх заходів задля оборони Києва та області

Бригадний генерал Олександр Грузевич заявив, що українські військові вживають усіх заходів задля оборони Києва та області. Про це він повідомив під час брифінгу в Українському кризовому медіацентрі.

Росіяни мали дві стратегічні цілі — вийти на кордони Донецької та Луганської областей та захопити Київ.

«У нього не вдалося і там, ні там. Зараз він перенацілить свої сили для того, щоб здійснити хоча б одну ціль. Вірогідність того, якщо він буде мати успіх, я в цьому сумніваюсь, то вірогідність того, що буде спроба наступу на Київ все ж є.

По тих силах, які залишаються, що одним із варіантів розвитку подій, після перегрупування, буде повторна спроба захопити столицю. Однозначно. Це дозволить ворогу створити свої умови вийти “переможцями”, бо зараз Росія, як «загнаний вовк» — тримається тільки на своїй пропаганді», — повідомив Грузевич.

Частина сил, яка перебувала в Білорусі, там і залишилася і це «досить сильне угруповання».

«Третину ми знищили, третину він перекидає на Схід, а третину він залишив у Білорусі. З точки стратегії і тактики, скидати з рахунків, що він повторить свій наступ…

Тому що, якщо ми всі сили перекинемо на Схід, щоб його обороняти — у нього можливість “будь ласка, з іншого боку заходь”. Але ми на це не купимось. Ми вживаємо усіх заходів задля оборони Києва та області», — сказав генерал.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також