росія намагалася стежити за українцями через Wi-Fi

Намагалися під'єднатися до систем відеоспостереження

СБУ попередила громадян про нову кібернебезпеку з боку російських хакерів, які намагалися спостерігати за українцями через Wi-Fi.

Нещодавно росіяни намагалися через мережу Wi-Fi дистанційно під'єднатися до систем відеоспостереження за територією житлових комплексів, прилеглими автомобільними дорогами тощо.

В разі успіху, хакери отримали б прихований канал спостереження, через який планували відслідковувати адреси проживання українських правоохоронців та можливе переміщення військової техніки, а також збирати інформацію щодо хмарності у місті.

До кібератаки причетне підконтрольне спецслужбам РФ хакерське угруповання, яке спеціалізується на зламах електронних систем інфраструктурних об’єктів.

«СБУ попереджає, що такі атаки ворога можуть виникнути й в майбутньому, тому закликає громадян бути уважними, більше уваги приділяти захисту своїх комп’ютерних мереж, використовувати для цих складних паролів і поступово їх змінювати», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна може перемогти у війні з РФ вже у цьому році за умови, якщо українці зберігатимуть єдність.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт