Масштабний ракетний удар: Росія атакувала Миколаївщину із застосуванням авіації

Дані про постраждалих уточнюються

Фото: інформативне

За повідомленням військових Оперативного командування «Південь», ворог намагається утримувати оборонні рубежі та посилює обстріли наших позицій.

Війська РФ сьогодні, 2 червня, нанесли масований ракетний удар із застосуванням стратегічної авіації.

Чотирма крилатими ракетами противник вдарив по раніше зруйнованому залізничному мосту в районі села Трихати.

Про це Оперативне командування «Південь» проінформувало у «Facebook».

Також атаковано чорноморське узбережжя Миколаївської області й тилові райони наших позицій.

Вочевидь, ворог намагається посилити психологічний тиск на мирне населення та підрозділи сил оборони, щоб знизити динаміку контрнаступальних дій.

Опівночі знов «Ураганом» атаковано Очаків, а обласний центр Миколаївщини вкотре піддано артилерійському обстрілу 203 мм снарядами та реактивними системами залпового вогню.

Уражені промислові підприємства, автодорожні розв’язки, об’єкти міської та приміської інфраструктури. Дані про постраждалих уточнюються.

Підрозділами ракетно-артилерійського озброєння сил оборони за ніч знищено  152-мм причіпні гаубиці «Мста-Б» інші втрати ворога уточнюються.

В Чорному морі наразі перебуває  кораблі — носії крилатих ракет — та  великих десантних кораблі прямують до пункту базування в Севастополі.

Решта одиниць ворожого чорноморського флоту зосереджена в базах тимчасово окупованого Криму.

На Одещині залишається загроза викидання на берег морських мін. Тривають контрдиверсійні заходи в різних районах області.

Зараз прокурори області скерували до суду обвинувальні акти стосовно проросійськи налаштованих мешканців Одеси та області, які незважаючи на систематичні обстріли Одещини окупантами, у російських соціальних мережах поширювали матеріали, що виправдовують тимчасову окупацію частини України та заперечують збройну агресію росії, принижують національну честь і гідність українського народу та вихваляють і звеличують російських загарбників. 

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також