Росія не призупинятиме війну в Україні заради мирних переговорів

Позиція Москви змінилася

Росія не призупинить свою військову операцію в Україні для наступних раундів мирних переговорів. Про це заявив, у понеділок, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Російські чиновники кажуть, що мирні переговори з Україною просуваються не так швидко, як хотілося б, і звинувачують Захід у спробі зірвати переговори, висунувши звинувачення у військових злочинах проти російських військ в Україні, що Москва заперечує.

Лавров сказав, що не бачить причин не продовжувати переговори з Україною, але наполягав на тому, що Москва не зупинить свою військову операцію, коли сторони знову зберуться.

Лавров повідомив, що президент Володимир Путін наказав призупинити військові дії під час першого раунду переговорів між російськими та українськими переговорниками в кінці лютого, але з тих пір позиція Москви змінилася.

«Після того, як ми переконалися, що українці не планують відповідати взаємністю, було прийнято рішення, що під час наступних раундів переговорів не буде паузи (у військових діях), доки не буде досягнуто остаточної домовленості», — сказав Лавров.

24 лютого Росія направила в Україну десятки тисяч військових у рамках, як вона назвала, спеціальної операції з приниження військового потенціалу свого сусіда та викорінення людей, яких вона називала небезпечними націоналістами.

Українські сили чинили жорсткий опір, і Захід ввів жорсткі санкції проти Росії, намагаючись змусити її вивести свої сили.

Минулого тижня Лавров звинуватив Київ у тому, що він представив Москві «неприйнятний» проект мирної угоди, який відхилявся від домовленостей, яких сторони досягли раніше.

Лавров також сказав, що заклики Жозепа Борреля, вищого дипломата Європейського Союзу, до блоку продовжити озброєння Києва означають «дуже серйозний поворот» у європейській політиці.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також