Росія офіційно відмовилася перестати стріляти на Донбасі

167665551_39317353
167665551_39317353

Представники РФ на Мінських переговорах відмовилися підтримати відновлення режиму повної тиші на Донбасі. Про це, 31 березня, повідомила українська делегація у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Як йдеться в повідомленні, українська делегація в ТКГ запропонувала з 1 квітня відновити режим всеосяжної тиші, що був запроваджений на Донбасі з 27 липня минулого року рішенням ТКГ. Цю пропозицію України підтримали представники ОБСЄ в Мінському процесі. Однак представники Росії відновлювати перемир’я на Донбасі відмовились.

«Засідання розпочалось із пропозиції Леоніда Кравчука забезпечити з 1 квітня дотримання режиму припинення вогню. Грубе порушення Росією минулого тижня забрало життя чотирьох українських військовослужбовців. На жаль, ані пропозиція Кравчука, ані представників ОБСЄ не знайшли підтримки з боку російської делегації», — йдеться в повідомленні. 

Українська делегація на Мінських переговорах після відмови Росії перестати стріляти наголосила, що безпекова складова є ключовою у врегулюванні ситуації на Донбасі.

varta1.com.ua: Новини