Росія перекинула борти та почала здійснювати ракетні атаки з нового аеродрому: чим це загрожує (ФОТО)

Перекинула на аеродром Моздок у Північній Осетії

ФОТО: ілюстративне

Росія з початком наступальної операції Збройних сил України на Запорізькому напрямку перекинула борти стратегічної авіації на аеродром Моздок у Північній Осетії (Північний Кавказ). Про це свідчать супутникові знімки Planet Labs, які є в розпорядженні «Схем».

Зазначається, що вперше літаки стратегічної авіації ТУ-22М3, які є носіями крилатих ракет Х-22, на цьому аеродромі Planet Labs зафіксував 24 травня цього року. На знімку можна нарахувати шість бомбардувальників.

При цьому ще 28 квітня, як свідчать фото з супутника, стратегічної авіації на цьому аеродромі не було.

Напередодні ракетної атаки на Дніпропетровщину в ніч на 22 червня на аеродромі поблизу Моздока розміщувалося 7 літаків стратегічної авіації ТУ-22М3. Також на знімку можна помітити і вантажні літаки, які можуть транспортувати ракети.

Як зазначив у коментарі Радіо Свобода військовий експерт Михайло Жирохов, це може свідчити про зміну тактики армією рф.

«Аеродром Моздок використовувався ще з часів Радянського Союзу, але з 1991 року сама росія його не використовувала саме з військовою метою, хіба що для перекидання своїх сил до Сирії. Але, судячи з усього, тепер він буде використовуватися для того, щоб пробити українську систему ППО», – повідомив експерт.

Він зазначив, що напрямки, які рф використовувала раніше – з боку Рязані та  Каспійського моря – досить потужно прикриті ППО, а аеродром Моздок дає можливість завдання ударів з акваторії Чорного моря.

Читайте також: Повітряні сили розповіли, наскільки Україна контролює небо.

«До того ж зменшення кількості палива для бойового вильоту дозволяє підвісити ще одну ракету до літака. Ефективність ракетних ударів може бути в рази більшою», – додав Жирохов.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк