росія після тривалої паузи відновила удари ракетами KN-23, які становлять серйозну загрозу населенню

Ракети хоч і рідко досягають бажаних цілей, становлять серйозну загрозу населенню

У ніч на 11 серпня 2024 року для нового удару по Україні Росія застосувала 57 дронів-камікадзе Shahed-131/136, які були запущені з районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ та Курськ, і чотири балістичні ракети KN-23 виробництва Північної Кореї, які були запущені з району Воронежа. Про це повідомляє портал Defense Express.

У результаті бойової роботи мобільних вогневих груп, авіації, засобів радіоелектронної боротьби та зенітно-ракетних комплексів вдалось збити 54 дрони-камікадзе ворога.

Щодо північнокорейських KN-23, то по цим ракетам Повітряними силами було зазначено наступне – «хоч і рідко досягають бажаних цілей, становлять серйозну загрозу населенню».

Після паузи в пʼять місяців Росія відновила та поступово нарощує використання балістичних ракет KN-23 для ударів по Україні.

Перший епізод застосування цього зразка ракетного озброєння після тривалої паузи відбувся 31 липня, КN-23 з КНДР не долетіла до цілі. Наступний епізод застосування цих ракет мав місце 6 серпня цього року, тоді одна з північнокорейських KN-23, що впала під Броварами, розвалилась у повітрі.

Читайте також: Атака по Київщині: загинули чоловік та його 4-річний син

Цю паузу в 5 місяців ворог міг використати для робіт по доопрацюванню KN-23 або ж для напрацювання нової тактики використання цього озброєння для ударів по Україні.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі