росія планує масштабну мобілізацію - ГУР

Ще 500 тисяч осіб

Росія під час чергової хвилі мобілізації у січні-лютому може відправити на війну в Україну ще 500 тисяч військових на додаток до 300 тисяч мобілізованих минулої осені. Про це заявив заступник керівника Головного управління військової розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький, повідомляє The Guardian.

Чергову мобілізацію оголосять 15 січня, після зимових свят.

Мобілізованих кинуть на війну для низки російських наступальних операцій навесні та влітку у східних та південних областях України.

«Ми розраховуємо, що вони будуть вести наступальні дії в Донецькій і Харківській областях, а також, можливо, в Запорізькій, а оборонятися – на Херсонщині і Криму. Це та кількість людей, яка їм буде потрібна для виконання такого завдання», - сказав він.

Росії потрібно близько двох місяців, щоб зібрати військові формування. Однак, будь-який успіх противника на полі бою залежатиме якісного оснащення та підготовки.

Багато чого залежатиме від продовження постачання озброєння від країн Заходу в Україну для підготовки та оснащення нових резервних підрозділів сил оборони.

Поразка Росії на цьому етапі упродовж 6-7 наступних місяців означатиме «крах» президента РФ Володимира Путіна.

Нагадаємо, що 5 січня путін наказав припинити вогонь по всій лінії бойового зіткнення сторін в Україні.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також