росія планує відновити наступ навесні - Білий дім

Навесні бої стануть більш жорстокими

Росія може використати зимовий період, аби спробувати виснажити українських військових та паралельно відновити власні сили, переозброїтися й збільшити кількість особового складу. Росія навесні хоче бути готовою до нового наступу на українські території.ї Про це повідомив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

«Ми бачимо, що росіяни продовжують вести наступальні дії на Донбасі. Бойові дії навколо Бахмута залишаються жорстокими, навіть зараз, коли ми з вами тут розмовляємо»,- сказав Кірбі.

Російські військові й надалі обстрілюють мирну інфраструктуру України крилатими ракетами й прагне ускладнити життя українцям.

Володимир Путін використовує зиму для того, щоби поповнити запаси, провізію, переозброїти сили, поповнити особовий склад та відновити наступальні операції навесні.

Сполучені Штати Америки, країни-союзники й партнери впродовж останніх тижнів збільшили постачання військової допомоги в Україну, що включає складніші бойові спроможності для ведення боїв на відкритій місцевості. Це необхідно, щоб допомогти українцям підготуватися до того, що росіяни можуть планувати навесні.

Кірбі сказав, що коли погодні умови покращаться, бої, ймовірно, стануть більш жорстокими.

Раніше у Силах оборони розповіли, чи реальне захоплення окупантами півдня України.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також