Росія почала розміщувати на аеродромах білорусі гіперзвукові ракети «Кинжал»

Британська розвідка дала оцінку, що це означає...

Фото: defence-ua.com

Росія розмістила в білорусі гіперзвукові ракети «Кинжал».

Про це свідчать зафіксовані супутниками на білоруському аеродромі Мачулищі два літаки-перехоплювачі МіГ-31К та великий контейнер, який наштовхує на висновок щодо розміщення у білорусі саме цього типу ракет, йдеться у повідомленні на сторінці у «Facebook» депутата ЛМР Ігоря Зінкевича.

Як зазначається у повідомленні, у міністерстві оборони Великої Британії зауважили, що з воєнної точки зору переваги від розміщення «Кинжалів» у білорусі для росії невеликі, натомість цей крок вочевидь є «демонстрацією» для Заходу.

«Ймовірно, каністра пов’язана з балістичною ракетою повітряного запуску AS-24 KILLJOY (Х-47М2 «Кинджал» — ред.), великогабаритним боєприпасом, для перенесення якого пристосований варіант МіГ-31К. Росія розміщує KILLJOY з 2018 року, але раніше він не розгортався в білорусі. Росія час від часу запускала цю зброю під час війни в Україні, але запаси, ймовірно, дуже обмежені», — констатували у британському оборонному відомстві.

«Маючи радіус дії понад 2000 км, базування KILLJOY в білорусі дає росії невелику додаткову перевагу з точки зору вражання додаткових цілей в Україні. Ймовірно, вона здійснила розгортання головним чином для того, щоб повідомити Заходу та зобразити білорусь як дедалі більшого співучасника війни», — дійшли до висновку у британському міноборони.

Фото: "Facebook"

Як повідомлялося, у білорусі почалися затримання родичів білоруських добровольців, які загинули за Україну.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий