росія почала виготовляти «розумні» бомби і бити ними: деталі

Використала вчора

Росія застосувала аналог американських розумних бомб JDAM-ER для удару по Сумській області. Про це пише  Defense Express.

Цей снаряд росіяни запустили в рамках атаки по області в ніч на 24 березня. Уламки снаряда схожі на аналог плануючої американської бомби JDAM-ER, яка відома на фронті як крилата «розумна» бомба.

Така «знахідка» може свідчити про те, що ворог розпочав власне виробництво розумних бомб на своїй території.

Вперше подібний тип зброї армія РФ застосувала в України 12 березня на тимчасово окупованих території Донецької області. Тоді ЗСУ зафіксували, що ворог використав не менше 11 плануючих бомб.

«З огляду на все, РФ змогла почати виробництво своїх аналогів JDAM-ER. Аналогічні уламки були зафіксовані у Донецьку, де підтверджено використання комплекту, який перетворює звичайну 500-кг фугасну ФАБ-500М-62 на плануючу з корекцією за супутниковою навігацією (наявність інерціальної системи, як у повноцінному JDAM-ER, під питанням). Зокрема, про це говорить форма крил, а також кріплення», - пише видання. 

Якщо українським експертам вдасться правильно ідентифікувати систему навігації бомби, Україна зможе розробити власні засоби для боротьби з новими російськими аналогами американських JDAM-ER. Це можливо шляхом створення завад для GPS, ГЛОНАСС та інших подібних систем. 

Читайте також: у ЗСУ розповіли ситуацію на Бахмутському напрямку.

Найефективнішим засобом боротьби з цією загрозою є саме знищення носіїв цих бомб.

 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт