Росія почала виводити частину своїх військ з України

Даних про масштаб цього процесу немає

Росія змушена вивести частину своїх окупаційних військ з України через ситуацію в Курській області. Даних про масштаб цього процесу немає.

Про початок перекидання сил The Wall Street Journal заявили офіційні американські особи. Видання наголосило: нова оцінка США підтвердила твердження українських чиновників, які казали, що несподівана операція на Курщині відвернула увагу ЗС РФ, пише Oboz.ua.

У Білому домі повідомляли: українська сторона не попереджала Вашингтон про цю операцію заздалегідь.

Одне з американських джерел заявило WSJ 13 серпня, що Україна шукала можливості використати прогалини в російських лініях оборони, сподіваючись, що це змусить Росію перекинути війська з активних точок фронту.

Українські військові, які беруть участь в операції та спілкувалися з WSJ, налаштовані позитивно.

«Поки що ми маємо перевагу», – сказав представникам ЗМІ артилерист ЗСУ, якого журналісти застали біля цілодобової крамниці по дорозі до Росії.

Інший воїн зазначив, що зараз Сили оборони зустрічають більше опору військовослужбовців РФ.

Читайте також: Україна здійснила масштабну атаку одразу по 4 російським аеродромам.

«Вони збирають війська, привозять резерви», – заявив солдат, який запасався цигарками, бензином і теплим одягом, щоб забрати запаси із собою на Курщину. Але він сказав, що Україна рухається вперед. «Йдемо, йдемо, йдемо», – сказав він.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також
Мережа Фокстрот передала захисникам техніки на майже 40 мільйонів гривень

Мережа Фокстрот передала захисникам техніки на майже 40 мільйонів гривень

У пріоритеті компанії – підсилення десантно-штурмових і зенітно-ракетних підрозділів, які виконують бойові задачі на «найспекотніших» напрямках фронту, а також – колег-захисників із #ротиФокстрота.