росія подвоює витрати на війну, - Reuters

росія вже витратила 57,4% свого нового бюджету

Росія вже витратила весь затверджений на 2023 рік військовий бюджет, а тому ухвалила рішення подвоїти витрати на армію. Про це пише Reuters.

Закритий документ містить дані про розподіл бюджетних видатків в секторі оборони, які не публікуються з початку війни.

«Цифри проливають світло на витрати Росії на війну в той час, коли дані про бюджетні витрати сектора більше не публікуються. Росія подвоїла оборонні витрати на 2023 рік до більш ніж 100 мільярдів доларів - третини всіх державних витрат», - повідомляє агентство.

За перші шість місяців Росія витратила «на оборону» 5,59 трлн рублів, або на 12% більше, ніж було передбачено на весь 2023 рік, пише агентство. Це 37,3% (за планом було 17,1%) сумарних видатків бюджету за півріччя (14,97 трлн рублів) та 19,2% всього річного бюджету.

Майже весь (97,1%) ріст бюджетних видатків припав на виробництво зброї, армію та пов'язані з нею статті. Такої високої частки військових витрат у Росії не було понад десять років, а, найімовірніше, й більше. Максимально вона сягала 23%.

Водночас в закон про бюджет на 2023 рік було закладено 4,91 трлн рублів за статтею «національна оборона» – в 1,5 раза більше, ніж роком раніше.

Читайте також: в опалювальний сезон РФ зосередиться на атаках дронами

Згідно з документом, Росія вже витратила 57,4% свого нового річного оборонного бюджету.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також