Росія погрожує ударами по урядових будівлях у Києві

Голова Офісу президента України зазначив, що українська влада готова до будь-яких сценаріїв

Міністерство оборони Російської Федерації почало погрожувати обстрілами по урядових будівлях в Києві.

Це нібито буде відповідь на диверсії і удари України по об’єктах на території РФ.

У свіжому виступі спікер Міноборони РФ Ігор Конашенков повідомив: «Бачимо спроби диверсій і нанесення ударів українськими військами по об’єктах на території РФ. Якщо удари продовжаться, ЗС РФ завдадуть удари по центрах прийняття рішень, у тому числі в Києві».

Простішими словами,  Міноборони погрожує обстріляти урядові будівлі в столиці — Верховну Раду, Кабмін, резиденції президента і так далі.

Однак українська влада готова до будь-яких російських сценаріїв, про що заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у «Telegram».

«Власними провокаціями Росія готує привід для чергових погроз. Вже заговорили про можливі ракетні удари по Києву. Ми готові до будь-яких сценаріїв і жоден російський не спрацює. Кремль вже довів, що вміє воювати лише з мирним населенням, яке не здатне їм відповісти. За всі злочини Росія відповідатиме перед міжнародним трибуналом у майбутньому», — зазначив Єрмак.

Нагадаємо, нещодавно губернатор Курської області РФ Роман Старовойт повідомив, що «українські війська обстріляли з мінометів прикордонний пост в регіоні». Експерти Центру протидії дезінформації при РНБО України попередили, що це один з російських фейків.

Як стало зрозуміло із заяви Конашенкова, вони потрібні для погроз Україні і виправдання військових злочинів РФ.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також