Росія понесла великі втрати і не може отримувати поповнення — аналітик ЦРУ

Рф намагається зібрати в купу підрозділи, які вже сильно знекровлені

У вівторок Росія розпочала нову фазу війни, зосередившись на регіоні Донбасу та східній Україні.

Росія, можливо, має певні переваги в боротьбі на Донбасі, але це не обов’язково означає, що на цій фазі бою їй краще, ніж українцям. Про це сказав «Insider» Джеффрі Едмондс, колишній танкіст армії США і військовий аналітик ЦРУ.  

Переваги Москви на сході включають більшу логістичну легкість — оскільки вони рухатимуться через сепаратистську територію, де транспортні засоби з паливом і постачанням менше піддаються атакам, а також матимуть можливість зосередитися на меншій географічній території.

Едмондс додав, що призначення нового військового командувача Олександра Дворнікова створить упорядковану структуру командування та управління.

Однак проблеми, з якими російські військові зіткнулися на першому етапі війни, такі як погане керівництво, неохайна тактика і погано навчені війська, будуть продовжувати турбувати їх і погіршувати їхні шанси захопити більше території проти навчених і все краще підготовлених українських військ.

«Проти росіян працює той факт, що вони намагаються зібрати разом купу підрозділів, які погано працювали разом, які війна вже сильно знекровила», — сказав Едмондс.

На відміну від України, Росія не отримує допомогу та нове обладнання від інших країн — натомість вона використовує свої запаси. Про це сказав Марк Кансіан, полковник морської піхоти США у відставці та старший радник Центру стратегічних і міжнародних досліджень.

«Звичайно, цілком імовірно, що вони втратили у цій війні стільки ж, скільки втратили за 10 років в Афганістані», — сказав Кансіан. — «Отже, за нинішніми стандартами вони понесли досить великі втрати і вони не отримують поповнення».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також