Росія порушила повітряний простір Естонії

Також росіяни щодня імітують ракетні удари по Балтії

Естонія звинуватила росію в тому, що вона порушила її повітряний простір за допомогою гелікоптера, що є дуже провокаційним кроком напередодні великого саміту НАТО. Про це повідомляє «Sky News».

«Це картина загрози. Як ми бачимо російську загрозу... Вона ніколи не була такою серйозною, як зараз», — сказав Кусті Салм, головний державний службовець міністерства оборони Естонії.

Ворожа активність виникла через те, що росія замкнена Литвою, іншою балтійською державою і запеклим критиком режиму володимира путіна, через рішення Вільнюса заблокувати транзит залізницею деяких вантажів під санкції до російської території Калінінграда.

Це також відбулося всього за декілька днів до того, як глави держав і урядів 30-ти членів альянсу НАТО зустрінуться на знаковий саміт у Мадриді, де вони мають намір представити плани фундаментальної перебудови своєї оборони після війни росії в Україні.

Естонія заявила, що викликала посла росії в Таллінн через траєкторію польоту вертольота прикордонної служби МІ-8, який, за увійшов у повітряний простір Естонії на дві хвилини без дозволу в суботу ввечері.

Інцидент стався в південному районі Койдула, неподалік від російського міста Пскова, йдеться в заяві естонських військових.

Пан Салм сказав, що за останній тиждень з Росії було «кілька порушень кордону з боку вертольотів».

Нагадаємо, повітряні сили знищили два склади боєприпасів ворога, два БПЛА та авіаційну ракету.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також