Росія посилює зусилля, щоб знищити українську ідентичність

Знімають українські символи, а приносять Леніна

Російські окупаційні війська намагаються знищити українську ідентичність на підконтрольних їй територіях. 

Раніше магазин у Мелітополі входив до мережі дніпровської компанії «АТБ». Але в листівці, опублікованій на телеграм-каналі місцевого телеканалу, зазначено, що супермаркет тепер є частиною мережі «MERA», штаб-квартира якої знаходиться в Санкт-Петербурзі, Росія. 

У листівці обіцяють, що покупці, які витратить щонайменше 500 гривень, будуть брати участь у «розіграші суперпризів» — хоча подробиці того, що переможець може забрати додому, не розголошуються. 

В інших місцях області з фасаду мерії міста Токмак зняли великий український герб. На фотографіях, які поширюються у соцмережах, видно, що український символ — жовтий тризуб на синьому тлі — стоїть біля входу в будівлю. Раніше фото на тому ж каналі Telegram показує, як чоловік піднімається по драбині та намагається зняти тризуб з місця. 

У мережі з’явилося відео, як у місті Нова Каховка знову встановлюють пам’ятник колишньому радянському лідеру Володимиру Леніну. 

На одному відео зображено статую російського революціонера і першого лідера Радянського Союзу, яку везуть на вантажівці містом. 

На пізнішому фото видно, як статую лебідкою встановлюють на плінтус перед будівлею міської ради. 

Статуї Володимира Леніна були візитною карткою міст по всьому Радянському Союзу, але багато з них були вивезені з українських місць в останні роки, оскільки відносини з Росією погіршилися. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також