Росія продовжує завозити озброєння до білорусі для ракетних обстрілів України — Генштаб

Росія поставляє на територію республіки ракети типу «Іскандер», С-300, С-400

Фото: інформативне

З білорусі продовжують поставляти боєприпаси для російської армії, яка воює на сході України, а росія завозить до білорусі ракети різних типів, якими потім обстрілює українську територію.

Про це на брифінгу в Медіацентрі «Україна-Укрінформ» заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

«На даний час, дійсно, тривають переміщення боєприпасів, насамперед до артилерійських систем, з баз складів з території республіки білорусь до російських окупаційних військ, які намагаються виконати свої стратегічні завдання на сході нашої країни. Відповідно російська федерація на територію республіки білорусь поставляє ракети типу «Іскандер», С-300, С-400, якими надалі з території білорусі здійснює обстріл наших населених пунктів, нашої інфраструктури. Це дійсно є», — сказав Громов.

За його словами, порівняно зі складами центральних військових округів збройних сил РФ на складах білорусі кращі умови зберігання боєприпасів, а також менше плече підвезення.

Громов також зауважив, що наразі немає інформації про те, чи робила білорусь спроби налагодити комунікацію з Генштабом ЗСУ.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також