Росія проводить агресивну інформаційно-психологічну операцію в Херсоні

Мешканців тимчасово окупованих територій агресивно залякують

РФ проводить агресивну інформаційно-психологічну операцію, спрямовану на придушення спротиву населення тимчасово окупованої Херсонської області Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Мешканців застерігають, що рф проводить агресивну інформаційно-психологічну операцію, спрямовану на придушення спротиву населення тимчасово окупованої Херсонщини. 

«Так, декілька «Telegram»-каналів, що здійснюють медіасупровід війни рф проти України, почали поширювати тезу «на антиросійські мітинги виходить дедалі менше людей». На думку пропагандистів, це пояснюється тим, що «українці змирилися з переходом території під контроль рф та підлаштовуються під нову реальність», — йдеться у повідомленні.

Центр протидії дезінформації  повідомляє, що такі висновки є маніпулятивними, оскільки жителів тимчасово окупованих територій агресивно залякують окупаційні війська, які: 

  • погрожують фізичними розправами за участь у мітингах; 
  • ведуть обстріли мирних демонстрацій в окупованих містах; 
  • викрадають учасників проукраїнських мітингів. 

«Наголошуємо,  проведення подібних операцій є особливо небезпечними в умовах інформаційної блокади, яку ворог прагне сформувати на тимчасово окупованих територіях Півдня України», — додали в Центрі протидії дезінформації.

Нагадаємо, сьогодні у тимчасово окупованому Херсоні війська рф розігнали мітинг.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також