Росія ракетними ударами хотіла затопити місто (ФОТО)

Всю ніч спецслужби «приборкували» воду

ФОТО: ілюстративне

Російські окупаційні війська під вечір 14 вересня вкотре вдарили ракетами по Кривому Рогу. В Офісі президента повідомили, що по місту випустили близько 8 крилатих ракет, цілили у гідротехнічні споруди. 

Росія своїм ракетним ударом по гідротехнічних спорудах Кривого Рогу хотіла затопити місто.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

«Цього разу — ракетні удари по гідротехнічних спорудах і спроба затопити Кривий Ріг. Все, що можуть окупанти, — це посіяти паніку, створити надзвичайну ситуацію, спробувати залишити людей без світла, тепла, води та їжі», — вказав глава держави.

Водночас, він переконаний, що це не зможе зламати українців.

«Чи чекатиме на них (росіян — ред.) справедлива відповідь і відплата? Безперечно, так», — наголошує Зеленський.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що на місці удару спостерігається виток води 100 метрів кубічних в секунду. Він назвав це значним обсягом, внаслідок чого рівень води в річці Інгулець змінюється.

Рівень води по вулицях міста постійно моніторять спеціальні пости, а також спостерігають і за приватним сектором, будинки якого знаходяться в Інгулецькому та Центрально-Міському районі міста, де є ризик підтоплення. 

Фото: Володимир Зеленський

«Ми чітко усвідомлюємо масштаби задач, які стоять перед нами для ліквідації наслідків ракетних ударів... Це виклик для всіх нас, але ситуація контрольована. Залучені всі Служби для якнайшвидшої ліквідації загрози», — переконує Тимошенко. 

Оновлено

У Кривому Розі, Дніпропетровської області, всю минулу ніч боролися з наслідками російського ракетного удару. Там «приборкували» воду, яка розлилася після атаки по гідротехнічним спорудам міста.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Через атаку рівень води на різних ділянках річки Інгулець піднявся від 1 до майже 2 метрів.

«На цю хвилину його вдалося знизити на 13 сантиметрів і він й далі падає. Рятувальники та аварійні служби продовжують роботу», — зазначив Резніченко.

Фото: Валентин Резніченко

У місті підтоплені 112 приватних будинків та подвір’їв. Людей евакуювали. 

«Через ракетний удар пошкоджені декілька водоводів. У Софіївський громаді без води майже 5000 людей. Відновлювальні роботи тривають», — написав Резніченко.

За уточненими даними, росіяни били по Кривому Рогу ракетами «Кинджал» та «Іскандер».

Раніше повідомляли, що у Кривому Розі російські війська поцілили по об’єктах критичної та транспортної інфраструктури.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також