Росія стала найбільш санкціонованою державою у світі

На РФ накладено 5530 санкцій

Росія обійшла Іран і Північну Корею, щоб стати найбільш санкціонованою державою у світі всього за 10 днів після вторгнення президента Володимира Путіна в Україну. Про це пише «Bloomberg».

За даними глобальної бази даних для відстеження санкцій, під час сплеску дій під керівництвом США та європейських союзників, починаючи з 22 лютого, Росія стала мішенню для 2778 нових санкцій, довівши їх до понад 5530. Це перевершило Іран, проти якого протягом десятиліття було введено 3616 санкцій, переважно через ядерну програму та підтримку тероризму.

Тиск на Росію посилюється з кожним днем. Протягом вихідних American Express Co. і Netflix Inc. приєдналися до зростаючого списку компаній, які виходять з Росії або припиняють свою діяльність. Деякі компанії роблять це через зобов’язання щодо санкцій, але інші «самосанкціонують» — по суті, вирішуючи піти, навіть якщо вони не зобов’язані це робити за законом.  

Після Росії та Ірану до списку найбільш санкційних держав увійшли Сирія, Північна Корея, Венесуела, М’янма та Куба. Санкції включають покарання проти окремих осіб, компаній і навіть обмеження на яхти та літаки. 

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також