росія та ще дві країни поширюють фейки про принцесу Уельську

Китай та Іран

Китай, Росія та Іран поширюють дезінформацію про принцесу Уельську, щоб дестабілізувати націю, вважають джерела в Вайтхоллі. Про це пише The Telegraph.

Урядовці побоюються того, що за поширенням теорій змов та онлайн-чуток про стан здоров’я принцеси стоять ворожі держави .

Після того, як у п’ятницю ввечері принцеса оголосила про свій діагноз раку, Ріші Сунак очолив засудження тролів у соціальних мережах за те, що останніми тижнями вони націлилися на неї в Інтернеті.

Але його втручання не завадило подальшим шаленим коментарям, і в неділю керівник відділу дезінформації заявив, що принцеса була повторно атакована тролями, які критикували її за те, що вона раніше не оприлюднила свій діагноз.

Джерело в уряді розповіло: «Частиною способу дії ворожих держав є дестабілізація ситуації — незалежно від того, підриває це легітимність наших виборів чи інших інститутів».

Читайте також: Кейт Міддлтон заявила, що хвора на рак

Даунінг-стріт готується оголосити нові санкції проти Китаю після хвилі підтримуваних державою кібератак на групу високопоставлених членів парламенту.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також