Росія використала снаряди з фосфорними боєприпасами

Такі снаряди влучили по Луганщині

Вночі, 12 березня, до міста Попасна Луганської області влучили снаряди с фосфорними боєприпасами. Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Ці снаряди містять запальну сполуку, температура горіння якої перевищує 800 °C, що поширюється по території у кілька сотень квадратних метрів.

Ураження може викликати особливо тяжкі та болісні каліцтва або ж спровокувати повільну та болісну смерть. Для лікування цих поранень потрібно спеціально навчений медичний персонал, який при роботі теж може отримати фосфорні рани.

Використання фосфорних боєприпасів проти мирного населення суворо заборонено Протоколом III до Конвенції про конкретні види звичайної зброї, які можуть вважатися такими, що завдають надмірних ушкоджень або мають невибіркову дію.

«Обстріл російськими загарбниками мирного міста такою зброєю є військовим злочином та злочином проти людяності відповідно до Римського статуту міжнародного кримінального суду і має бути врахований при розгляді справи про геноцид українського народу Міжнародним кримінальним судом», — написала Денісова.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також